Menu

[sluiten]

Gesjoemel met opleidingen, strop voor Nederlandse Belastingbetaler

Kennismaken?

Gesjoemel met opleidingen, strop voor Nederlandse Belastingbetaler

De  nederlandse belastingbetaler is voor minimaal 15.000.000,- de mist in gegaan, dat  heeft de belastingdienst  zaterdag (24-8-2013) openbaar gemaakt, dit bedrag komt doordat werkgevers opleidingen aan het personeel aanbieden waarvan de kwaliteit van de opleiding te wensen over laat.  Aan welke opleiding moet je dan dat onder andere duizenden Poolse werknemers hebben deelgenomen? De Volkskrant geeft aan dat de Logistiek medewerker populair was of beter nog: arbeidsmarktgekwalificeerd assistent?!?.

Het is namelijk zo, als personeel een beroepsgerichte opleiding volgt krijgt de werkgever een belastingkorting, deze korting is meestal €2700,- per werknemer!  De regeling is voornamelijk gebruikt zodat de werkgevers er financieel beter van worden en niet – waarvoor bedoelt- om het personeel bij te scholen. De Fiscus is inmiddels begonnen met het terug vorderen van de fiscale voordelen.

De wet wordt gelukkig per 1-1-2014 afgeschaft, er komt dan een subsidieregeling voor terug.

Wil je zeker weten dat het fiscale voordeel niet wordt teruggevorderd? Neem dan contact op met een medewerker van Administratiekantoor Groot Amsterdam, wij zoeken het voor je uit!

Boekhouding uitbesteden? | Salarisadministratie uitbesteden? | Administratiekantoor Groot Amsterdam!