Menu

[sluiten]

Gunstige uitbetaling ontslagvergoeding via stamrecht ten einde

Kennismaken?

Gunstige uitbetaling ontslagvergoeding via stamrecht ten einde

Op Prinsjesdag heeft de koning namens het kabinet besloten om de stamrechtvrijstelling voor nieuwe aanvragen af te schaffen.
Dit houdt in dat je over de ontvangen gouden handdruk per direct dient af te rekenen met de belastingdienst, in de meeste gevallen is er dus een belastingheffing van 52%!

Tot 1-1-2014 kan een ex werknemer nog besluiten de vergoeding uit te smeren over een aantal jaren zodat de hoogste belastingschijf niet wordt gehaald, er gelden hier wel diverse eisen voor. De medewerkers van Administratiekantoor Groot Amsterdam kennen deze regels en helpen je hier je hier graag mee!

Per 1  januari is de stamrechtvrijstelling uit de wet geschrapt. Voor bestaande stamrechten wil het kabinet belastingplichtige prikkelen om de bestaande stamrechten op te nemen. Als je dit bedrag in één keer laat uit betalen hoef je slecht 80% van de uitkering in de loonheffing betrekken. Je kan er ook voor kiezen om de regeling door te laten lopen, dan wijzigt er niks.

Wil je weten wat voor jou het gunstigste is? Neem contact op met de medewerkers van administratiekantoor Groot Amsterdam, wij helpen je graag!

Boekhouding uitbesteden? | Salarisadministratie uitbesteden? | Administratiekantoor Groot Amsterdam!