Menu

[sluiten]

Volledig vertrouwen op uw belastingadviseur? Kijk uit!

Kennismaken?

Volledig vertrouwen op uw belastingadviseur? Kijk uit!

Wij maken het regelmatig mee dat klanten zich al jaren laten bijstaan door dezelfde belastingadviseur, uiteraard is het opbouwen van een relatie met je belastingadviseur erg fijn echter schuilen er ook gevaren in dit vertrouwen. De adviseur voert taken op de automatische piloot uit, als blijkt dat het betreffende kantoor al een aantal jaar de fout met de aangifte ingaat dan gaat de spreekwoordelijke zin “Een gewaarschuwd mens telt voor 2” voor je op, althans dat is te lezen in een uitspraak van het gerechtshof van ‘s-Hertogenbosch.

In de belastingzaak ging het om het verzorgen van de aangifte IB, de betreffende persoon kreeg een uitnodiging van de belastingdienst om aangifte te doen, deze stuurde hij door naar zijn administratiekantoor. Het belastingkantoor vroeg uitstel voor het indienen van de aangifte aan,  echter  vergeet de adviseur de aangifte op tijd in te dienen waarop de fiscus een herinnering en een aanmaning heeft gestuurd. Deze brieven werden eveneens door de klant doorgestuurd naar het belastingkantoor, de fiscus heeft door dit verzuim een boete opgelegd conform artikel 67 d AWR jo. $21 BBB van €226,–

De klant was boos op zijn belastingkantoor omdat hij vond dat hij er niks aan kon doen immers hij vertrouwende het kantoor dat zij de aangiftetermijn voor hem zouden bewaken. Het gerechtshof gaf hem hierin gelijk echter is in voorafgaande jaren de aangifte ook al te laat bij de fiscus ingediend. Het vertrouwen in het kantoor was daardoor niet terecht, de man had meer moeten doen om te controleren of alles op tijd was ingediend, de verzuimboete is daardoor terecht opgelegd.

Uitspraak nalezen? Belastingadvies uitbesteden!

Boekhouding uitbesteden?| Salarisadministratie uitbesteden? | Administratiekantoor Groot Amsterdam!