Menu

[sluiten]

ZZP-er en Pensioen

Kennismaken?

ZZP-er en Pensioen

Als ZZP-er moet u hard werken voor u geld. De administratie kan er nog wel eens bij inschieten en het pensioen wordt bij meerdere ZZP-ers helemaal op de lange baan geschoven. Toch zijn er een aantal fiscale regelingen waar u gebruik van kunt maken. Een pensioen is uiteraard verstandig, en met de geldende regels kunnen u zien dat ZZP-er en pensioen toch goed met elkaar samen kunnen gaan.

ZZP-er en pensioen, wat kunt u doen?

Zoals al aangegeven zijn er veel ZZP-ers die niet, of nauwelijks, met het pensioen bezig zijn. Hierdoor kan eenvoudig een pensioengat ontstaan. Dit is nadelig. Een pensioengat houdt in dat u, als u met pensioen gaat, onvoldoende heeft opgebouwd. Gelukkig kunt u hier ook voordele uit halen. U kunt namelijk gebruik maken van de jaarruimteregeling van de fiscus. Administratiekantoor Amsterdam vertelt u hier natuurlijk graag meer over. De belastingdienst heeft een apart gedeelte van haar website ingericht om een berekening te kunnen maken.

Wanneer heeft u jaarruimte

U heeft jaarruimte als u in een bepaald jaar niet voldoende pensioen heeft opgebouwd. Het jaarruimte bedrag is het maximale aan lijfrenteverzekering, lijfrentebelegging en bancaire lijfrente dat u in een jaar mag verrekenen. Als u meer dan de jaarruimte aan premies heeft voldaan voor uw pensioen, mag u het meerdere niet meer aftrekken.
Heeft u nog ruimte over dan kunt u dit bedrag nog extra storten. U mag de jaarruimtes van de afgelopen 7 jaar alsnog benutten.

ZZP-er en pensioen, een lastige materie

Eigenlijk is het bij ZZP-er en pensioen net als bij vele andere administratieve zaken, als het u vak niet is, is het zacht gezegd een uitdaging. Gelukkig voor u, is administratie wel ons vak. Bij Administratiekantoor Groot Amsterdam vind u dan ook betrokken medewerkers. Onze medewerkers zijn goed geschoold en volledige op de hoogte van de belastingwetgeving. Hierdoor kunnen we de kwaliteit bieden die u wenst. En we zorgen er natuurlijk voor dat we geen fiscale voordelen voor u als ZZP-er laten liggen.
Als u al klant bij ons bent kunt u dit bevestigen, als u nog geen klant bent, dan is het wellicht tijd om eens bij ons langs te komen.