Menu

[sluiten]

Wijzigingen belasting per 1 januari 2017

Kennismaken?

Wijzigingen belasting per 1 januari 2017

Er zijn diverse wijzigingen belasting per 1 januari 2017. Zoals altijd zijn er mee en tegenvallers. Wij sommen een aantal belangrijke wijzigingen voor u op. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, of kom eens bij ons langs op Burgermeester Vening Meineszlaan 62
bij ons in Amsterdam. Het beste administratiekantoor van Amsterdam.

Belangrijke wijzigingen belasting per 1 januari 2017

Er zijn, zoals aangegeven, veel producten waarbij iets wijzigt. Wij zetten er een aantal voor u op een rij. Hierbij kunt u eenvoudig nakijken of de wijzigingen belasting per 1 januari 2017 ook voor u gevolgen kunnen hebben.

Geen belastbaar loon voor DGA’s

Een flink voordeel voor startups. Tot 2017 moest de DGA altijd een minimumloon krijgen van € 44.000,- per jaar. Dit veranderd in 2017. Startups mogen zich in de eerste drie jaar het minimumloon mogen uitbetalen. Hierdoor heeft de ondernemer de mogelijkheid om meer geld in het bedrijf te steken. Een groot voordeel voor de DGA’s en ook het bedrijf van het DGA natuurlijk.

Bijtelling leaseauto’s

De bijtelling regels worden eigenlijk eenvoudiger. Er komen geen vijf verschillende bijtellingsklassen meer, maar nog maar twee. Voor de volledige elektrische auto’s betaalt u een bijtelling van 4%. Alle andere auto’s gaan 22% bijtelling betalen. De regel is eenvoudig, maar voor de hybride auto’s zeker niet voordeliger.

Uitbetaling volledig minimumloon

Per 1 januari 2017 moeten werkgevers de werknemers altijd het minimumloon uitbetalen. Er mogen geen regelingen meer getroffen worden waardoor een lager loon uitbetaald zou kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld regelingen met maaltijdvergoedingen of verzekeringspremies die ingehouden worden op het loon.

Bespaar geld, ga sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen wordt in 2017 (nog) meer beloond. Gaat u iemand aannemen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan kunt u hier een vergoeding voor krijgen. Mensen met een beperking, of werknemers op een wat hogere leeftijd zijn daardoor voor uw bedrijf voordeliger aan te nemen. Hierdoor kunt u voordelig aan nieuwe medewerkers komen, en oudere medewerkers of medewerkers met een beperking kunnen uitermate loyaal zijn aan uw bedrijf. U kunt hier goede werknemers aan hebben.

Meer weten over wat er allemaal gaat wijzigen in 2017? Neem contact met ons op en wij kijken samen met u graag even wat de voor en de nadelen zijn van de diverse wijzigingen.