Menu

[sluiten]

Niet betaalde facturen

Kennismaken?

Niet betaalde facturen

Als ondernemer kennen we het helaas allemaal. Een factuur die niet of niet volledig voldaan wordt. De niet betaalde facturen. De vraag is natuurlijk ook hoe hier mee om te gaan. Niet alleen wilt u natuurlijk uw relatie met uw klant goed houden, u wilt ook uw geld ontvangen. En voor ons vanuit de boekhoudkant bekeken, hoe zit het eigenlijk met de BTW? Adminstratiekantoor Amsterdam kan u daar verder mee helpen.

Niet betaalde facturen en BTW

Vanuit de boekhouding bekeken is natuurlijk de vraag van BTW van belang. U heeft namelijk wellicht de BTW al verrekend met de belastingdienst. Maar heeft hier nog niets van ontvangen. Het zou toch van de zotte zijn als u dit geld kwijt zou zijn. En gelukkig werkt het in de praktijk ook anders. Als u hier meer over wilt weten kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag hoe het wel werkt. En helpen u er graag mee om uw administratie goed op orde te houden. Uw administratie uitbesteden moet u ten slotte wel rust geven. Daar zijn wij dan ook voor.

Belangrijke tips voor niet betaalde facturen

Iedereen gaat er natuurlijk op zijn eigen manier mee om als een factuur niet tijdig wordt voldaan. Toch zijn er een aantal zaken die van belang kunnen zijn om de relatie met uw klant goed te houden. Er kunnen diverse redenen zijn waarom een rekening niet, of te laat, wordt voldaan. En om een klant nu helemaal af te serveren is toch jammer.
De belangrijkste tip is dat het verstandig is om vooraf duidelijke afspraken te maken over de betalingen, en deze ook op papier te hebben staan. Dit kan natuurlijk in de algemene voorwaarden. Maar u kunt ze ook separaat maken.
Is de termijn van betaling verlopen? Neem even contact op per telefoon, in plaats van per email. Soms kan er echt sprake zijn van een misverstand of uw factuur is echt even over het hoofd gezien.

Facturen die u niet heeft betaalt

Natuurlijk kan het andersom ook gebeuren een factuur die u wel in de boekhouding heeft opgenomen, maar per abuis nog niet heeft voldaan. Ook hier gelden regels voor. De regels hiervoor zijn per 1 januari ook nog eens een stuk strenger geworden. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op en wij vertellen u hier graag meer over. Ons team van deskundige medewerkers zit voor u klaar!